Fysiotherapeut en Podotherapeut slaan handen ineen!

Het gemak van een  gezamenlijk spreekuur met fysiotherapeut en podotherapeut

Om van jouw voetklachten af te komen, maak je een afspraak met de podotherapeut. Na even puzzelen heb je de afspraak perfect ingepland: je kunt direct na het werk en het is ook nog eens op de weg naar huis. Ideaal! Tijdens de afspraak verwijst de podotherapeut je toch door naar de fysiotherapeut, voor een volledigere behandeling. Wéér een afspraak maken, daar zit je niet op te wachten. Wij bieden de oplossing: bij Fysiocare hebben we een gezamenlijk spreekuur. Dit houdt in dat jij als patiënt de podotherapeut én de fysiotherapeut tegelijkertijd spreekt. Er wordt vanuit deze twee verschillende specialisaties naar jouw voetklachten gekeken om een zo volledig mogelijk behandelplan op te kunnen stellen!

De voordelen van een gezamenlijk spreekuur: podotherapeut en fysiotherapeut

1 | Tijdsefficiënt
Een van de grootste voordelen van een dubbel inloopspreekuur bij de fysiotherapeut is de efficiëntie in tijd. Je hoeft geen aparte afspraken te maken voor de verschillende specialisten, maar kunt direct geholpen worden door zowel de fysiotherapeut als de podotherapeut. Dit bespaart niet alleen tijd voor jou als patiënt, maar ook voor de zorgverleners zelf. Minder lange wachttijden is het gevolg!

2 | Directe samenwerking
Tijdens een gezamenlijk consult kunnen de fysiotherapeut en de podotherapeut direct met elkaar overleggen over de beste aanpak voor jou. Dit zorgt voor een gecombineerde benadering van de benodigde behandeling, waarbij de verschillende oplossingen gemakkelijk kunnen worden besproken.

3 | Een completer behandelplan
Voortbordurend op de directe samenwerking: doordat beide specialisten aanwezig zijn, kunnen zij samen een completer beeld vormen van jouw klachten. Hierbij kan niet alleen worden gekeken naar symptoombestrijding, maar ook naar de oorzaken en de preventie van de klachten. Gezamenlijk stellen de therapeuten een compleet behandelplan op.

4 | Dubbele feedback
Bij een gezamenlijk spreekuur profiteer je van dubbele feedback. Zo wordt er samen gekeken naar de best mogelijke optie om te zorgen dat jij weer pijnvrij rond kunt lopen. Een behandeling kan variëren van oefeningen en therapieën tot schoenadvies en houdingscorrecties. Ook kunnen deze middelen natuurlijk worden gecombineerd. De fysiotherapeut en podotherapeut zullen in samenspraak jou voorzien van het beste advies passend bij jouw specifieke voetklachten.

Beide specialisten hebben hun eigen kennis over verschillende klachten. Door deze kennis te combineren, zorgen we er bij Fysiocare voor dat jij de beste behandeling krijgt voor jouw klachten. Dit alles in één consult.

Meer informatie over verschillende voetklachten? Dat vind je op www.schoenwijzer.nl