Revalidatie na herseninfarct of beroerte

Revalidatie na een herseninfarct

Verlamming in armen of benen, spraakgebrek of onzekerheid: de lichamelijke schade na een herseninfarct is verschillend, maar altijd ingrijpend. Revalidatie na een herseninfarct kan dan ook een lastig proces zijn. Wie na een bloeding of herseninfarct lichamelijke klachten ondervindt, is gebaat bij een snelle behandeling. Bij Fysiocare staat een team fysiotherapeuten gereed om elke patiënt te helpen bij de juiste revalidatie na een herseninfarct.


Specialistische hulp bij herstel na een hersenbloeding

De neuroloog in het ziekenhuis stuurt aan op de gewenste revalidatie voor het herstel na een hersenbloeding. Dat gebeurt in een revalidatiecentrum bij ernstig letsel. Wie naar huis mag, kan zelf contact zoeken met een fysiotherapeut. Fysiocare beschikt over fysiotherapeuten die zijn gespecialiseerd in neurologische aandoeningen en revalidatie na een herseninfarct. “We begeleiden patiënten na een hersenbloeding of herseninfarct om weer in beweging te komen. Hiervoor bieden we een individueel behandelprogramma aan huis of in de praktijk.

 

Wilt u een afspraak maken?

Het Fysiocare team staat voor u klaar!

Plan een afspraak

Actieve oefentherapie bij revalidatie na herseninfarct

Een belangrijk onderdeel van de revalidatie na een herseninfarct is de actieve oefentherapie. Hiermee bevorderen we direct het herstel van de patiënt. Dit zijn oefeningen op fitnessapparaten en looptrainingen. In beweging komen in de eerste tijd na een beroerte is cruciaal. De eerste zes maanden van de revalidatie na een herseninfarct wordt de meeste winst geboekt. Tot een jaar na de beroerte zien we nog vooruitgang. Na een jaar draait de revalidatie na een hersenbloeding om het behoud van de aangeleerde vaardigheden. Fysiocare helpt de patiënt dan bij het leren omgaan met eventuele blijvende gevolgen van een beroerte.


Meer hulp nodig?

Indien fysiotherapie alleen niet afdoende is bij revalidatie na een herseninfarct, kan Fysiocare ook een multidisciplinaire aanpak aanbieden. Denk aan extra hulp van: een revalidatiearts, ergotherapeut, psycholoog, maatschappelijk werker of sportinstructeur.