Fysiotherapie voor hoofd- en nekklachten

Bij Fysiocare in Waalwijk en Bergeijk bieden we doeltreffende fysiotherapie voor hoofd- en nekklachten. Onze ervaren fysiotherapeuten zetten verschillende behandelmethoden in om uw hoofd- en nekklachten te verminderen of zelfs te verhelpen.


Hoofdpijn en nekklachten

Hoofdpijn en nekklachten hebben vaak een verband en kunnen elkaar beïnvloeden. Veel mensen ervaren dat spanningen in de nekspieren en gewrichten hoofdpijn kunnen veroorzaken of verergeren. Dit type hoofdpijn staat bekend als spanningshoofdpijn. Daarnaast kunnen ook specifieke vormen van hoofdpijn, zoals cervicogene hoofdpijn, direct gerelateerd zijn aan problemen in de nek. De relatie tussen hoofdpijn en nekklachten kan diverse oorzaken hebben, waaronder:

  • Spierspanning: Spanning en stijfheid in de nekspieren kunnen leiden tot hoofdpijn. Dit kan het gevolg zijn van langdurige slechte houding, stress, of een blessure.
  • Gewrichtsproblemen: Problemen in de nekgewrichten, zoals gewrichtsstijfheid of disfunctie, kunnen hoofdpijn veroorzaken. Manuele therapie kan hierbij vaak effectief zijn.
  • Zenuwirritatie: Irritatie van zenuwen in de nek kan uitstralen naar het hoofd en hoofdpijn veroorzaken. Manuele therapie en specifieke oefeningen kunnen helpen de druk op zenuwen te verminderen.

Fysiotherapie voor hoofdpijn en nekklachten

Een fysiotherapeut kan zeker iets doen om hoofdpijn en nekklachten aan te pakken. Van algemene fysiotherapie tot gespecialiseerde manuele therapie en de Mckenzie-methode, we passen verschillende technieken toe voor een op maat gemaakte behandeling om uw hoofdpijn en/of nekklachten te verminderen of te verhelpen.

Wilt u een afspraak maken?

Het Fysiocare team staat voor u klaar!

Plan een afspraak

Algemene fysiotherapie: verlichting van nek- en hoofdpijn klachten

Onze algemene fysiotherapie richt zich op het bestrijden van nekpijn en hoofdpijn klachten door middel van spierversterkende oefeningen en mobilisatie van spieren en gewrichten. Eventueel in combinatie met massage en medical taping. Ervaar minder hoofd- en nekpijn klachten effectieve resultaten met deze aanpak.


Manuele therapie: precisie voor verbeterde beweging

Onze manueel therapeuten gebruiken specifieke technieken, zoals manipulaties, om de gewrichten beter te laten functioneren. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar. Door het beter laten functioneren van de gewrichten, uw houding en beweging te verbeteren, voelt u vaak meteen een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van hoofd- en nekklachten.


McKenzie therapie/MDT: gerichte aanpak voor rug- en nekklachten

De Mckenzie-methode, oftewel Mechanische Diagnose en Therapie (MDT), is speciaal ontwikkeld voor rug- en nekklachten. McKenzie Therapie is een gespecialiseerde benadering van fysiotherapie die gericht is op het evalueren, diagnosticeren en behandelen van musculoskeletale aandoeningen, waaronder nekklachten die kunnen leiden tot hoofdpijn. Vraag onze therapeuten die geschoold zijn in deze methode, gerust om deze methode toe te lichten.

Samenwerking met osteopaat

Bij Fysiocare werken we ook samen met ervaren osteopaten om op maat gemaakte behandelplannen te maken voor hoofd- en nekklachten. Osteopathie richt zich op het identificeren en behandelen van bewegingsbeperkingen in het lichaam. Door het verbeteren van de mobiliteit en functie van de weefsels, waaronder spieren, gewrichten en bindweefsel, kan osteopathie positieve effecten hebben op hoofdpijn- en nekklachten.


Vertrouwde locaties voor fysiotherapie

Met vestigingen in zowel Waalwijk als Bergeijk biedt Fysiocare gemakkelijk toegang tot gespecialiseerde zorg voor hoofd- en nekklachten. Ontdek onze locaties en maak een afspraak voor uw consult.


Neem vandaag nog contact met ons op voor een consult

Wacht niet langer met het aanpakken van uw hoofd- en nekklachten. Neem vandaag nog contact met ons op en plan een afspraak voor een consult. Onze toegewijde therapeuten staan voor u klaar om u de zorg en verlichting te bieden die u verdient. Investeer in uw welzijn en ontdek hoe wij u kunnen helpen op weg naar herstel.

Veelgestelde vragen

Meestal aan een zijde van je hoofd en soms met uitstraling naar de schouder en arm. Hoofdpijn, spanningshoofdpijn, nekhernia, artrose in de nek, verkeerde houding e.d. Er zijn meerdere behandelingen voor deze klachten mogelijk door een van onze hoofd- en nekspecialisten.

Belangrijk is om binnen de pijngrens in beweging te blijven. Onze hoofd- en nekspecialist kijkt graag mee  voor passende oefeningen.

Probeer de nek toch goed te blijven bewegen binnen de pijngrens, mocht dit niet helpen kijkt een van onze nek specialisten graag met je mee voor een passende oplossing.

Het is belangrijk om te blijven bewegen en in de gaten te houden of de klachten niet erger worden. Als de klachten gelijk blijven of verergeren, kom dan langs bij een van onze nek specialisten, aangezien deze pijn ook vaak vanuit de combinatie nek-schouder kunnen komen.

Kraken kan op zichzelf geen kwaad, echter moet deze dan wel pijnvrij zijn. Ook de hoeveelheid kraken is ook een belangrijke factor. Als het kraken erg vaak gebeurd of als deze pijnlijk is raden wij aan om een van onze nek specialisten te contacteren om samen naar een geode oplossing te zoeken. Mocht het krakende gevoel zelf niet vaak voorkomen, maar toch erg vervelend ervaren worden raden wij ook aan om contact op te zoeken.