Sportfysiotherapie bij sportblessures

Sinds een aantal seizoenen is Fysiocare een vertrouwd gezicht aan de Eikendijk in Kaatsheuvel bij zowel MHC DES als VV DESK. Fysiocare is verantwoordelijk voor zowel de sportfysiotherapie, sportverzorging als de sportrevalidatie. Bij beide sportverenigingen is er een fysiotherapeut van Fysiocare aanwezig voor een gratis inloopspreekuur en sportfysiotherapie voor de leden. Hierbij wordt naar elke klacht gekeken en beoordeeld wat nodig is voor het beste herstel van deze klachten. Soms zijn adviezen al voldoende, maar soms is het ook nodig dat een sporter ook daadwerkelijk sportrevalidatie krijgt. De behandeling kan in dat geval in de praktijk, maar ook op het veld plaatsvinden. Alle soorten klachten komen voorbij: van een verrekking van de spier, maar ook het complete sportrevalidatietraject na een scheur in de voorste kruisband.


Sportfysiotherapie behandeling

Vanwege de samenwerking met beide sportverenigingen kunnen we ook daadwerkelijk het gehele sportrevalidatietraject sport specifiek begeleiden: we starten in de praktijk, maar wanneer de tijd rijp is verplaatst de sportfysiotherapie behandeling zich naar het sportveld om zo optimaal mogelijk richting de terugkeer in de sport te gaan werken. Met ervaring in de topsport (o.a. Willem II en RKC) in huis wordt voor elke patiënt een sportfysiotherapie behandeltraject op maat opgesteld en worden de doelen die samen met de fysiotherapeut worden opgesteld behaald.


Voorkomen van blessures met sportfysiotherapie

Daarnaast is er aandacht voor het voorkomen van blessures met sportfysiotherapie, aangezien voorkomen nog altijd beter is dan genezen. Het is hierbij van belang om blessurepreventie in te bouwen in de sportbeoefening, bijvoorbeeld in de vorm van oefeningen en adviezen.

 

Wilt u een afspraak maken?

Het Fysiocare team staat voor u klaar!

Plan een afspraak