Beweegprogramma’s

Naast reguliere fysiotherapie in de behandelkamers, bieden wij ook beweegprogramma’s aan. De beweegprogramma’s of actieve revalidatie vinden plaats in een van onze oefenzalen. Bij Fysiocare kunt u oefenen of revalideren op individuele basis of in beweeggroepen. De beweegprogramma’s worden voorafgegaan door een individuele intake (gesprek, vragenlijst, testen en vaststellen einddoel). De specialisten van Fysiocare maken gebruik van verschillende soorten technieken en behandelmethoden, zoals:

 

FysioFitness

Veilig sporten onder persoonlijke begeleiding als u het sporten niet meer alleen aan durft of bang bent voor blessures.

 

Longklachten (COPD)

Bij dit bewegingsprogramma wordt aandacht besteed aan conditie, spierkracht, ontspanning en ademhalingstechnieken. Op deze manier leert u zelf verantwoordelijk te sporten, zodat u zelf uw conditie op peil kan houden.

 

Hartfalen

Door goed te letten op voeding, beweging en gewicht worden met dit bewegingsprogramma de gevolgen van hartfalen beperkt. Leer omgaan met de gevolgen van hartfalen en daarmee beter om te gaan met alledaagse situaties.

 

Diabetes

Verbeter uw algehele conditie, leer voldoende te bewegen en de juiste voeding te kiezen. Leer de symptomen te herkennen en hier beter mee om te gaan.

 

Obesitas

Last van overgewicht? Bij dit bewegingsprogramma leert u hoe te bewegen, wat te eten en hoe dit vast te houden. Zo kunt u de kans op pijnklachten, een verhoogde bloeddruk en hartklachten verminderen.

 

Fit4Kids

Voor kinderen met een chronische aandoening en/of een beperking is sporten lang niet altijd vanzelfsprekend. Het beweegprogramma Fit4Kids verbeteren ze spelenderwijs hun conditie én zelfvertrouwen.

 

Fit4teens

Vind uw tiener het leuk om te fitnessen, maar mag/kan uw tiener niet naar de gewone sportschool, dan is Fit4Teens iets voor uw kind. Onder begeleiding van een (kinder)fysiotherapeut gaat uw tiener sporten met een op maat gemaakt schema.

 

Zwangerfit

Start met het 12 weken ZwangerFit® programma bij Fysiocare Waalwijk en bouw aan een gezonde zwangerschapsperiode. Je traint 12 weken lang onder begeleiding van onze therapeuten aan behoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit middels kracht- en conditietraining.