Beweegprogramma’s

Naast reguliere fysiotherapie in de behandelkamers, bieden wij ook beweegprogramma’s aan. De beweegprogramma’s of actieve revalidatie vinden plaats in een van onze oefenzalen. Bij Fysiocare kunt u oefenen of revalideren op individuele basis of in beweeggroepen. De beweegprogramma’s worden voorafgegaan door een individuele intake (gesprek, vragenlijst, testen en vaststellen einddoel). De specialisten van Fysiocare maken gebruik van verschillende soorten technieken en behandelmethoden, zoals:

 

Beweegprogramma FysioFitness

Veilig sporten onder persoonlijke begeleiding als u het sporten niet meer alleen aan durft of bang bent voor blessures. Neem contact op en bespreek de mogelijkheden van FysioFitness in Waalwijk of Bergeijk.

Beweegprogramma bij longklachten (COPD)

Bij het COPD bewegingsprogramma wordt aandacht besteed aan conditie, spierkracht, ontspanning en ademhalingstechnieken. Op deze manier leert u zelf verantwoordelijk te sporten, zodat u zelf uw conditie op peil kan houden.

 

Beweegprogramma voor hartpatiënten

Door goed te letten op voeding, beweging en gewicht worden met dit bewegingsprogramma de gevolgen van hartfalen beperkt. Leer omgaan met de gevolgen van hartfalen en daarmee beter om te gaan met alledaagse situaties.

 


Beweegprogramma voor diabetes patiënten

Verbeter uw algehele conditie, leer voldoende te bewegen en de juiste voeding te kiezen. Leer de symptomen van te herkennen en hier beter mee om te gaan.

 

Beweegprogramma bij obesitas

Last van overgewicht? Bij dit bewegingsprogramma leert u hoe te bewegen, wat te eten en hoe dit vast te houden. Zo kunt u de kans op pijnklachten, een verhoogde bloeddruk en hartklachten verminderen.

 

Beweegprogramma: Fit4Kids

Voor kinderen met een chronische aandoening en/of een beperking is sporten lang niet altijd vanzelfsprekend. Het beweegprogramma Fit4Kids verbeteren ze spelenderwijs hun conditie én zelfvertrouwen.

 

Beweegprogramma: Fit4teens

Vind uw tiener het leuk om te fitnessen, maar mag/kan uw tiener niet naar de gewone sportschool, dan is Fit4Teens iets voor uw kind. Onder begeleiding van een (kinder)fysiotherapeut gaat uw tiener sporten met een op maat gemaakt schema.

 

Beweegprogramma: Zwangerfit

Start met het 12 weken ZwangerFit® programma bij Fysiocare Waalwijk en bouw aan een gezonde zwangerschapsperiode. Je traint 12 weken lang onder begeleiding van onze therapeuten aan behoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit middels kracht- en conditietraining.

 

Wat past bij u?

Meer weten over de mogelijkheden van onze beweegprogramma’s? Neem contact op om te bespreken welk beweegprogramma bij uw situatie past.

Wilt u een afspraak maken?

Het Fysiocare team staat voor u klaar!

Plan een afspraak

Veelgestelde vragen

Bij Fysiocare is er veel focus op de zorg van de sporters. Hierbij wordt er via een eerste intake samen bekeken wat de doelen zijn van de sporter. Er wordt een vragenlijst afgenomen en aan de hand van de intake wordt er een op maat gemaakt schema opgesteld. Iedere 8 weken wordt een evaluatie moment het beweegprogramma aangeboden, maar deze kan natuurlijk later of eerder op basis van de wensen van de sporter.

Bij Fysiocare bieden wij ook verschillende blokken “Medische Fitness” aan. Dit zijn blokken fitness, waarbij er constante begeleiding is van een van onze specialisten. Er wordt in de eerste instantie een intake gepland om samen te kijken naar de medische geschiedenis en de doelen van de sporter om zo een op maat gemaakt beweegprogramma op te stellen. Zo hebben wij beweegprogramma’s voor mensen met longklachten, hartpatiënten, obesitas, zwangere. Deze beweegprogramma’s worden in een van de medische fitness blokken onder begeleiding uitgevoerd.