Pijn in schouder, onder- of bovenarm

Heeft u last van armklachten, pijn in uw onderarm, bovenarm of schouder? Ervaart u mogelijk krachtverlies in uw handen? Bij Fysiocare begrijpen we hoe deze schouder- en armklachten uw dagelijkse leven, werk, en plezier in activiteiten kunnen beïnvloeden. Onze ervaren fysiotherapeuten zijn toegewijd aan het bieden van effectieve oplossingen om de pijn te verminderen of zelfs volledig te laten verdwijnen. Ontdek hoe onze nieuwste behandelmethoden en deskundige zorg u kunnen helpen om weer onbezorgd te genieten van uw hobby’s, sport en werk.


Het effectief behandelen van pijn in de arm

Bij Fysiocare richten we ons op het behandelen van pijn in de schouder of arm met een combinatie van maatwerk en expertise. Onze specialisten maken gebruik van diverse geavanceerde technieken en behandelmethoden om uw specifieke klachten aan te pakken. Of het nu gaat om pijn in de schouder, onderarm of bovenarm, wij bieden oplossingen die passen bij uw individuele behoeften.

 

Pijn in uw arm of schouder verhelpen met fysiotherapie

Onze ervaren fysiotherapeuten passen algemene fysiotherapie toe als sleutel tot het verlichten van pijn in de arm of schouder. Met spierversterkende oefeningen en het mobilisatie (losmaken) van spieren en gewrichten verminderen we niet alleen de klachten, maar werken we ook aan het voorkomen van toekomstige schouder- of armklachten. Deze aanpak kan worden aangevuld met gerichte massages en medical taping, om een volledig en effectief herstel te bevorderen.

Schouderklachten komen bij veel mensen voor en zijn vaak hardnekkige klachten. Ook zijn schouderklachten vaak erg belemmerend in het dagelijks leven, denk maar aan het aankleden, haren wassen, sporten, enz. Schouderklachten lijken dan ook vaak terug te komen na een langere tijd zonder dat er echt een duidelijke oorzaak te benoemen is. Hierbij zijn gelukkig vele behandelmethoden om de schouder weer te herstellen. De Fysiotherapeut kijkt samen met u naar een passend behandelplan om de schouder bewegelijkheid te verbeteren in combinatie met spierversterkende oefeningen. Tapen kan hier ook een grote steun bieden, waar de specialisten van Fysiocare u graag mee helpen.

 

Spierversterkende oefeningen

Spierversterkende oefeningen worden op maat gemaakt om specifieke spiergroepen in uw arm of schouder te versterken, wat niet alleen de pijn verlicht, maar ook bijdraagt aan het voorkomen van toekomstige klachten.

 

Mobilisatie van spieren en gewrichten

Mobilisatie, ofwel het losmaken van spieren en gewrichten, helpt bij het verbeteren van de bewegingsvrijheid en het verminderen van stijfheid. Door deze gecombineerde aanpak streven we naar een optimaal herstel, waarbij uw schouder of arm weer soepel en krachtig aanvoelt.

 

Medical taping

Medical taping is een innovatieve en effectieve techniek die we bij Fysiocare toepassen om pijn in de arm te verlichten en het herstel te ondersteunen. Deze speciale tape, die flexibel en ademend is, wordt strategisch aangebracht om de juiste ondersteuning te bieden aan spieren en gewrichten. Het bevordert de bloedcirculatie en vermindert zwelling, waardoor pijn wordt verminderd en het herstelproces wordt versneld. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten passen medical taping vaak toe als aanvullende behandeling, zowel tijdens fysiotherapiesessies als voor thuisgebruik. Ontdek de voordelen van medical taping en hoe het uw herstel van pijn in de arm of schouder kan bevorderen.

 

Deskundig advies en persoonlijke begeleiding

Bij Fysiocare begrijpen we dat iedereen uniek is. Daarom bieden we niet alleen deskundig advies, maar ook persoonlijke begeleiding tijdens het gehele behandelproces. We nemen de tijd om uw klachten te begrijpen, stellen een op maat gemaakt behandelplan op en werken samen met u aan een duurzaam herstel.

 

Heeft u klachten? Neem contact op!

Wacht niet langer als u last heeft van pijn in uw schouder, onderarm of bovenarm. Neem vandaag nog contact op met de gespecialiseerde fysiotherapeuten van Fysiocare. Onze toegewijde professionals staan klaar om u te helpen bij het verlichten van uw armklachten. Herontdek het plezier in uw dagelijkse activiteiten en geniet van een pijnvrij leven. Maak nu een afspraak voor een eerste gesprek.

Wilt u een afspraak maken?

Het Fysiocare team staat voor u klaar!

Plan een afspraak

Veelgestelde vragen

Arm pijn kan veroorzaakt worden door problemen vanuit de schouder, maar het kan ook een uitstralende pijn vanuit de nek, het schouderblad en de ribben zijn. De specialisten van Fysiocare maken gebruik van verschillende soorten technieken en behandelmethoden om pijn in de arm te verhelpen. Pijn in de arm, onderarm en bovenarm behandelen we met algemene fysiotherapie. Hiermee worden de klachten door middel van spierversterkende oefeningen en mobilisatie (losmaken) van spieren en gewrichten verholpen, eventueel in combinatie met massage en medical taping.

Probeer in de eerste instantie zoveel mogelijk te blijven bewegen binnen de pijngrens. Als de pijn in uw schouder toeneemt neem dan wat meer rust. Mocht dit niet helpen bent u altijd welkom bij een van onze specialisten om samen te kijken naar een passende oplossing.

Een klik/knak van de schouder hoeft van zichzelf geen slecht iets te zijn, soms kan het zelfs verlichtend werken. Echter kan deze ook gevoelig zijn, in dat geval kan het zijn dat de schouder wat belemmerd is in het bewegen. Hierbij kan een van onze specialisten dan ook goed helpen om er samen voor te zorgen dat de schouder weer beter functioneert.

Bij het vallen zijn er een aantal factoren welke belangrijk zijn, met name het uitsluiten van een breuk is belangrijk. Als bijvoorbeeld de arm helemaal niet meer bewogen kan worden met daarbij een grote hoeveelheid pijn is het aan te raden om eerst langs de huisarts te gaan. Mocht dit nog wel kunnen maar blijft er pijn rondom de schouder na een val, dan helpt een van onze specialisten graag om samen dit probleem op te lossen.