Kinderfysiotherapie in Waalwijk en Bergeijk

Heeft uw kind problemen met schrijven of concentreren? Is het onhandig, rusteloos of snel vermoeid? Deze signalen kunnen duiden op een achterstand in de motorische ontwikkeling. Kinderfysiotherapie kan hierbij een uitkomst bieden. Fysiocare biedt kinderfysiotherapie aan op locatie in Waalwijk en Bergeijk. Onze kinderfysiotherapeuten creëren een uitdagende en activerende omgeving om functionele oefeningen te doen. Als ouder wordt u actief betrokken bij onze kinderfysiotherapie en ervaart u de ontwikkeling samen met uw kind.


Wat is kinderfysiotherapie?

Onze kinderfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in de bewegingsontwikkeling van kinderen van 0 tot 18 jaar. De basis voor bewegen wordt al op zeer jonge leeftijd gelegd. Spelenderwijs ontdekken kinderen hun zintuigen en hun motoriek, waardoor ze leren. Soms duurt de gebruikelijke motoriek wat langer of wijkt het af van het normaal, hier kan kinderfysiotherapie vaak bij helpen.


Heeft mijn kind kinderfysiotherapie nodig?

Vaak zijn het de ouders die zich ongerust maken over de ontwikkeling van hun kind, maar ook artsen, consultatiebureaus, leerkrachten en kraamverzorgers spelen hierin een belangrijke signalerende rol. Bij een niet-pluis gevoel, is het altijd goed om contact op te nemen met een kinderfysiotherapeut. Fysiocare kan advies geven en waar nodig gestandaardiseerde testen afnemen om de motoriek in kaart te brengen. Op basis hiervan kan Fysiocare vaststellen of uw kind kinderfysiotherapie nodig heeft. Veel voorkomende problematiek waarbij kinderfysiotherapie kan helpen:

 • Voorkeurshouding, zuigelingenasymmetrie
 • Trage motorische ontwikkeling van de mijlpalen
 • Aangeboren hersenbeschadiging, Erps Parese, dysmaturiteit
 • Tenenlopen – Orthopedische problemen
 • Mentale retardatie
 • Onhandige motoriek (niet mee kunnen in de gymles/zwemles of buiten spelen, vaak iets laten vallen)
 • Opvallend looppatroon, veelvuldig vallen of onrust in bewegen
 • Schrijfproblematiek, foutieve pengreep of niet leesbaar handschrift
 • DCD
 • Sportletsels
 • Houdingsproblematiek

 

Wilt u een afspraak maken?

Het Fysiocare team staat voor u klaar!

Plan een afspraak

Kinderfysio bij ontwikkelingsachterstanden

Onze kinderfysiotherapie in Waalwijk en Bergeijk is bedoeld voor kinderen die ontwikkelingsachterstanden hebben. Zoals hierboven benoemd kunnen er veel verschillende soorten ontstaan. Wanneer u merkt dat uw kind een van de problematieken heeft, is het verstandig om contact met ons op te nemen over kinderfysio. Onze kinderfysiotherapeuten beschikken over de kennis van de motorische ontwikkeling in verschillende leeftijdsfase van kinderen. Daarnaast kunnen onze fysiotherapeuten een groei of ontwikkelingsachterstand herkennen aan de bewegingen en reacties van uw kind. Het kan soms voorkomen dat er ook met andere partijen gesproken moet worden zoals een arts, logopedist, leerkracht of ergotherapeut.

Een passend behandelplan voor uw kind

Wanneer er een problematiek is geconstateerd, gaan we samen met de ouder in gesprek om een kinderfysiotherapie behandelplan te maken. De behandeling bestaat voornamelijk uit advies, oefeningen en voorlichting voor thuis. Onze kinderfysiotherapeuten in Waalwijk en Bergeijk beschikken over de juiste kennis op het gebied van motorische en ontwikkelingsachterstanden. Door de gerichte behandelwijze kunnen onze therapeuten ervoor zorgen dat uw kind weer op het juiste ontwikkelingslevel komt te zitten.

Fysiotherapie voor kinderen zonder verwijzing van uw huisarts

Degene die een ontwikkelingsprobleem kunnen vaststellen bij uw kind, zijn meestal de huisarts, leerkracht of schoolarts. Zij kunnen u dan een verwijzing geven om langs een kinderfysiotherapeut te gaan. Echter is het niet meer verplicht om een verwijzing van de huisarts te hebben om recht te hebben op fysiotherapie voor kinderen. U kunt bij Fysiocare direct een afspraak maken voor kinderfysio in Waalwijk of Bergeijk.

Benieuwd wat Fysiocare voor uw kind kan betekenen?

Heeft u vragen over kinderfysiotherapie of heeft u twijfels of uw kind kinderfysiotherapie nodig heeft? Neem dan vrijblijvend contact op en maak een afspraak voor een advies gesprek.

 

Veelgestelde vragen

Kinderen tot 18 jaar krijgen 18 behandelingen altijd vergoed uit de basisverzekering, maar niet alles. Wel het volledige bedrag van die 18x. Bij een chronische machtiging krijgen ze wel alles.

18 behandelingen uit het basispakket, zonder eigen risico. Eventuele aanvullende verzekering komt hier bovenop.

Tot de leeftijd van 2 jaar komen wij bij u aan huis.

Nee, je mag/kunt ook zonder verwijsbrief een afspraak maken voor kinderfysiotherapie.

Voorkeurshouding, afgeplatte schedel, fijn of grof motorische problemen/ontwikkelingsachterstand, pijnklachten, schrijftherapie, sportblessures, houding problematiek, DCD, afwijkend looppatroon, Erps Parese, dysmaturiteit/prematuriteit.