McKenzie therapie in Waalwijk en Bergeijk

McKenzie therapie® ook bekend als Mechanische Diagnose en Therapie® (MDT) is een internationaal geprezen methode voor onderzoek en behandeling van pijn aan de wervelkolom en ledematen. Mckenzie therapie is ontwikkeld door fysiotherapeut/kinesitherapeut Robin McKenzie uit Nieuw Zeeland en wordt al meer dan 30 jaar wereldwijd gebruikt.


Mckenzie therapie voor lichamelijke klachten

Mckenzie therapeuten zijn opgeleid om alle gebieden van het bewegingsapparaat te beoordelen en diagnosticeren. Dat betekent dat indien er een probleem is in of rond de wervelkolom, gewrichten en spieren, Mckenzie therapie geschikt kan zijn.


Diagnose bij Mckenzie therapie

Een belangrijk onderdeel van Mckenzie therapie is het eerste onderzoek. Dit gebeurt op een veilige en betrouwbare manier om tot een nauwkeurige diagnose te komen. Pas daarna wordt het bijbehorende behandelplan opgesteld. Dure onderzoeken zoals MRI’s zijn vaak onnodig. Gecertificeerde Mckenzie therapeuten kunnen snel bepalen of Mckenzie therapie effectief zal zijn per individuele patiënt.

 

Een succesvol resultaat

Mckenzie therapie is een integrale aanpak van klachten van het bewegingsapparaat. Deze is gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde principes. Wanneer deze volledig begrepen en opgevolgd worden, kan deze zeer succesvol zijn.

 

Wilt u een afspraak maken?

Het Fysiocare team staat voor u klaar!

Plan een afspraak