McKenzie therapie: effectieve behandeling voor rug- en nekklachten

Ontdek de verlichting die McKenzie therapie biedt voor pijn aan de wervelkolom en ledematen. Als gerenommeerde McKenzie therapeuten in Waalwijk en Bergeijk verwelkomen wij u graag in onze praktijk voor een grondige analyse en effectieve behandeling volgens de internationaal erkende McKenzie methode. Lees verder om meer te weten te komen over wat een McKenzie therapeut doet en hoe deze benadering kan helpen bij diverse lichamelijke klachten.


Wat is een McKenzie therapeut?

Een McKenzie therapeut, ook bekend als beoefenaar van de McKenzie methode of Mechanische Diagnose en Therapie (MDT), is een specialist in het onderzoeken en behandelen van pijnlijke aandoeningen aan de wervelkolom en ledematen. Deze benadering is ontwikkeld door de befaamde fysiotherapeut Robin McKenzie uit Nieuw-Zeeland en heeft wereldwijd meer dan 30 jaar bewezen succes.


McKenzie therapie voor diverse lichamelijke klachten

De McKenzie therapeuten van Fysiocare zijn opgeleid en gespecialiseerd in het beoordelen en diagnosticeren van alle gebieden van het bewegingsapparaat. Of het nu gaat om problemen met de wervelkolom, gewrichten of spieren, McKenzie therapie kan een geschikte oplossing bieden. Rugklachten, nekklachten, hoofdpijnklachten, SI-klachten, ischias en zelfs hernia’s kunnen effectief worden aangepakt met deze methode.

 

Diagnose bij McKenzie therapie: grondig en betrouwbaar

Een cruciaal aspect van McKenzie therapie is het initiële onderzoek. Dit onderzoek wordt op een veilige en betrouwbare manier uitgevoerd om een nauwkeurige diagnose te stellen. Opvallend is dat dure onderzoeken zoals MRI’s vaak overbodig zijn. Onze gecertificeerde McKenzie therapeuten zijn in staat om snel te bepalen of McKenzie therapie de juiste aanpak is voor elke individuele patiënt.

 

Een succesvol resultaat met McKenzie therapie

McKenzie therapie is een holistische aanpak van bewegingsapparaatklachten, gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde principes. Een volledig begrip en opvolging van de voorgestelde behandeling leiden tot opmerkelijke successen. Mensen met langdurige rug- of nekklachten ervaren vaak aanzienlijke verbeteringen dankzij de effectiviteit van McKenzie therapie.

 

Brede toepasbaarheid van McKenzie therapie

McKenzie Therapie, ook wel MDT genoemd, is niet alleen effectief voor rug- en nekklachten, maar kan ook succesvol worden toegepast bij hoofdpijnklachten en andere gerelateerde symptomen. Het is een veelzijdige benadering die zich richt op het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaken van diverse klachten.

 

Vergoeding fysiotherapie voor McKenzie therapie

Het goede nieuws is dat McKenzie Therapie valt onder de vergoeding voor fysiotherapie, afhankelijk van uw verzekering. Onze praktijk staat klaar om u te begeleiden bij het verkrijgen van de juiste vergoeding en het bieden van hoogwaardige McKenzie therapie.

 

Heeft u pijn aan de wervelkolom en ledematen?

Neem vandaag nog contact met ons op en maak een afspraak voor een consult. Ontdek zelf de effectiviteit van McKenzie therapie en zet de eerste stap naar een pijnvrij en beweeglijk leven!

Wilt u een afspraak maken?

Het Fysiocare team staat voor u klaar!

Plan een afspraak

Veelgestelde vragen

McKenzie Therapie, ook wel MDT genoemd is een onderzoeks-en behandelmethode voor rug-en nekklachten. Tevens bij hoofdklachten kan het toegepast worden.

Ook bij een hernia kent McKenzie Therapie goede resultaten.

McKenzie Therapie kan helpen bij o.a. rug-en nekklachten met of zonder uitstraling naar benen of armen, hoofdpijnklachten, SI klachten, ischias. Onze therapeut vertelt u er graag meer over.

Een aanzienlijk deel van mensen met jarenlange rugklachten kunnen met McKenzie Therapie geholpen worden.

Een aanzienlijk deel van mensen met jarenlange nekklachten kunnen met McKenzie Therapie geholpen worden.

McKenzie Therapie valt onder vergoeding fysiotherapie en daarom afhankelijk van uw verzekering.