Heeft u al langer last van de onderstaande aandoeningen? Helpt reguliere fysiotherapie niet voldoende? Shockwave therapie kan dan iets voor u betekenen!
Maak kennis met de unieke Fysiocare methode: de combinatie van meerdere effectieve therapievormen.
Shockwave therapie is een behandeltechniek waarbij chronische peesklachten effectief behandeld kunnen worden. Het lichaam wordt blootgesteld aan krachtige ‘schokgolven’ die toegediend worden door middel van een behandelkop. Deze kop lijkt op een pistool en “schiet” de golven nauwkeurig het lichaam in richting de te behandelen locatie.
Pezen die chronisch overbelast worden, kunnen “slijten”, waardoor ze pijn blijven geven. Shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, waardoor deze slijtage tegengegaan wordt. Ze stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie, zodat uw pees geen ontstekingsreactie meer vertoont. Hierdoor zal uw pijn snel verminderen.
Fysiocare combineert meerdere therapievormen om zo een effectieve strategie aan te gaan in de behandeling tegen bovenstaande blessures. Als uw klacht al langer aanwezig is, zal de plaats van de blessure niet de enige plaats zijn waar uw pijn vandaan komt. Hierdoor is het van belang om verder te kijken dan uw pijnlocatie. Shockwave wordt gecombineerd met dry needling, bindweefseltechnieken en actieve oefeningen, zodat alle facetten meegenomen worden in de behandeling. Er wordt indien nodig een gezamenlijk behandelplan aangegaan met de osteopaat of podotherapeut, waardoor u zo snel mogelijk weer pijnvrij kunt bewegen.
Over het algemeen wordt er 3 tot 5 keer behandeld met shockwave met een interval van 7 tot 12 dagen. Daarnaast zal uw fysiotherapeut u mogelijk een tweede keer in de week zien om het behandelplan te optimaliseren. Door de combinatie met andere therapievormen, kan uw behandeling langer duren.
Een Shockwave behandeling is onderdeel van een reguliere fysiotherapie behandeling. Dit wordt vergoed door uw zorgverzekeraar, mits u een aanvullende verzekering heeft. Hiernaast wordt een eigen bijdrage van 20 euro per keer gevraagd. Dit is vanwege de revisiekosten om ervoor te zorgen dat het apparaat optimaal blijft presteren. Deze bijdrage kan niet gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar.