Herstel, revalidatie & sporten na hartoperatie

Fysiocare is uw betrouwbare partner in sportbegeleiding voor hartpatiënten. Wij geloven dat sporten een essentiële rol speelt in het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van mensen met hartafwijkingen. Onze ervaren professionals staan klaar om u te begeleiden en ondersteunen bij het veilig en effectief sporten, zodat u optimaal kunt herstellen en uw conditie kunt verbeteren. Ontdek de voordelen van begeleid sporten voor hartpatiënten en leer meer over het belang van revalidatie na een hartoperatie. Bij Fysiocare staan wij voor u klaar om u te helpen uw doelen te bereiken.


Begeleid sporten voor hartpatiënten

Het is begrijpelijk dat u zich afvraagt of sporten mogelijk is wanneer u te maken heeft met een hartafwijking. Bij Fysiocare begrijpen we de zorgen die gepaard gaan met het sporten na een dergelijke diagnose. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten hebben uitgebreide kennis en ervaring in het begeleiden van hartpatiënten bij het sporten. Door een individueel afgestemd programma op te stellen, houden we rekening met uw specifieke behoeften en beperkingen. Onze professionals zorgen ervoor dat u op een veilige en gecontroleerde manier kunt sporten, waarbij uw hartconditie en algemene gezondheid in acht worden genomen.


Het belang van revalidatie na een (open) hartoperatie

Na een hartoperatie is het essentieel om een revalidatieprogramma te volgen om uw herstel te optimaliseren. Bij Fysiocare begrijpen we dat een hartoperatie een ingrijpende gebeurtenis is, en we staan klaar om u te begeleiden tijdens het revalidatieproces. Onze deskundige therapeuten zijn gespecialiseerd in het bieden van ondersteuning bij het herstellen van een hartoperatie. Door middel van gecontroleerde oefeningen en gerichte begeleiding helpen we u om uw kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren, uw risico op complicaties te verminderen en uw vertrouwen in uw lichaam te herstellen. Revalidatie na een hartoperatie is een belangrijke stap naar een gezonder en actiever leven.

Wilt u een afspraak maken?

Het Fysiocare team staat voor u klaar!

Plan een afspraak

Begeleid sporten en herstellen

Bij Fysiocare begrijpen we dat herstellen na een open hartoperatie een uitdagend proces kan zijn. Onze ervaren fysiotherapeuten hebben de expertise om u te begeleiden bij het hersteltraject. Door middel van begeleid sporten helpen we u om uw conditie en kracht te verbeteren, terwijl we tegelijkertijd een veilige omgeving bieden om eventuele risico’s te minimaliseren. Met onze persoonlijke aanpak stellen we een op maat gemaakt programma op dat is afgestemd op uw specifieke behoeften en doelen:

  • We beginnen met het opbouwen van uw conditie door middel van lichte cardio-oefeningen, zoals wandelen of fietsen. Dit helpt uw hart en bloedvaten sterker te worden en verbetert de bloedcirculatie.
  • Vervolgens zullen we werken aan het versterken van uw spieren en het vergroten van uw flexibiliteit. Dit helpt bij het verbeteren van uw algehele fysieke conditie en vermindert het risico op spierzwakte en stijfheid na een operatie.
  • We zullen ook aandacht besteden aan uw ademhalingstechnieken, omdat een goede ademhaling essentieel is voor een gezond hart. Door middel van ademhalingsoefeningen leren we u hoe u uw ademhaling kunt controleren en optimaliseren tijdens het sporten en in het dagelijks leven.
  • Daarnaast zullen we u voorlichten over een gezonde levensstijl en voedingspatroon dat bijdraagt aan uw hartgezondheid. We geven u tips en advies over het maken van gezonde keuzes en het vermijden van risicofactoren.

Bij Fysiocare begrijpen we dat elke hartpatiënt uniek is en zijn eigen specifieke behoeften heeft. Daarom stellen we een persoonlijk programma voor u samen dat rekening houdt met uw individuele omstandigheden en doelen. Onze deskundige fysiotherapeuten zullen u begeleiden en ondersteunen tijdens uw herstelproces, zodat u op een veilige en effectieve manier kunt sporten na een hartoperatie.


Maak een afspraak voor een consult bij Fysiocare

Bent u hartpatiënt en wilt u graag veilig en begeleid sporten om uw gezondheid te verbeteren? Met de juiste begeleiding en ondersteuning kunt u veilig en effectief sporten, zelfs na een hartoperatie. Ontdek de voordelen van FysioFitness, begeleid sporten voor hartpatiënten en leer meer over het belang van revalidatie na een hartoperatie. Onze toegewijde professionals bij Fysiocare staan klaar om u te helpen uw hartgezondheid te verbeteren en u te begeleiden op uw weg naar herstel. Neem vandaag nog contact met ons op en maak een afspraak voor een consult. Bel nu naar 0416 33 46 80 en zet de eerste stap naar een gezonder en actiever leven.