Fysiotherapie bij rugklachten

Heeft u rugklachten? U bent niet alleen! Rugklachten zijn een van de meest voorkomende problemen, terwijl deze vaak juist snel op te lossen zijn. Fysiocare biedt fysiotherapie voor rugklachten in Waalwijk en Bergeijk. Wilt u weten hoe wij uw rugklachten kunnen verhelpen? Maak dan snel een afspraak voor een consult.


Rugklachten behandelen in Waalwijk en Bergeijk

De specialisten van Fysiocare maken gebruik van verschillende fysiotherapie behandelmethoden voor rugklachten zoals:

  • “Algemene” fysiotherapie Fysiocare: algemene fysiotherapie bestrijdt de pijn in de rug door middel van spierversterkende oefeningen en mobilisatie (losmaken) van spieren en gewrichten, eventueel in combinatie met massage en medical taping.
  • Lage rugklachten behandeling: bij de lage rugklachten behandeling worden veel voorkomende klachten behandeld door middel van een persoonlijk oefenprogramma. Dit programma’ stimuleert de doorbloeding en vergroten de belastbaarheid van uw rug. Dit wordt eventueel ondersteund met medical taping & massages.
  • Manuele Therapie: door het beter laten functioneren van de gewrichten en uw houding en beweging te verbeteren, gebruikt de manuele therapeut specifieke technieken (manipulaties) die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van de rugklachten.
  • Oefentherapie Cesar: de oefentherapie Cesar gaat uit van het verband tussen uw houding en uw lichamelijke klachten

 

Wilt u een afspraak maken?

Het Fysiocare team staat voor u klaar!

Plan een afspraak

Waar komen rugklachten vandaan?

Rugklachten kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Om u een beeld te geven hoe pijn in de rug veroorzaakt worden, sommen we de meest voorkomende oorzaken op;

  • Ongeval. U bent gevallen of hebt een ongeluk gehad. Later kan er pijn in de rug ontstaan.
  • In een verkeerde houding geslapen of gezeten. In sommige gevallen merkt u het nauwelijks in het begin en komt de pijn pas later opzetten.
  • Slijtage tussen ruggenwervels of gewrichten. Soms kunnen ruggenwervels slijten door ouderdom of door een blessure die lang geleden is gebeurd. Dit kan een hernia veroorzaken.
  • Gewrichtsontsteking, ook wel Artritis genoemd.

 

Maak direct een afspraak

Heeft u last van pijn in uw rug? Maak dan direct een afspraak voor fysiotherapie bij rugklachten. Het is belangrijk dat er een juiste diagnose gesteld wordt om zo snel mogelijk van de pijn af te komen. Onze rug specialist weet precies waar die mee bezig is en zal u helpen zo snel mogelijk te herstellen.