Pijn in onderbenen, hiel- of voetklachten

Klachten zoals pijnlijke benen, zere voeten, pijn in uw hiel, pees- of voetklachten kunnen erg hardnekkig en vervelend zijn. Fysiocare is been- en voetspecialist en helpt u graag om uw klachten bij pijnlijke benen en voeten letterlijk en figuurlijk onder de knie te krijgen. 


Wat te doen bij pijn in onderbenen, hiel of voetklachten

Wanneer u pijn in uw benen of voetklachten heeft is het verstandig om verder te kijken dan alleen uw voeten en benen. Onderbeen- of voetklachten komen namelijk vaak voort uit de rug, het bekken of het been en daarom is het belangrijk om verder te kijken dan alleen de klacht. Het is dan ook verstandig om de specialisten van Fysiocare te raadplegen. Maak uw pijn in onderbenen, hiel of voetklachten bespreekbaar en we bekijken samen of er een passende behandeling is en zoja welke.


Bezoek het gezamenlijk spreekuur

Elke laatste vrijdag van de maand tussen 15.00u – 17.00u kunt u op afspraak tegelijkertijd gezien worden door een fysio- en podotherapeut. Zo kunnen we vrijblijvend kijken wat het beste behandelplan is tegen de pijn in uw benen of voetklachten. Wilt u een afspraak maken voor dit spreekuur? Bel dan naar 0416 334 680.

Wilt u een afspraak maken?

Het Fysiocare team staat voor u klaar!

Plan een afspraak

Onze behandelplannen tegen pijnlijke benen en zere voeten

De specialisten van Fysiocare maken gebruik van verschillende soorten technieken en behandelmethoden om pijnlijke benen en zere voeten te verhelpen. Fysiocare is specialist in revalideren en daarnaast ook initiatiefnemer van Voetspecialisten de Langstraat. Wij zijn een gespecialiseerd team bestaande uit een voetfysiotherapeut, verschillende podotherapeuten uit de regio, een osteopaat en een acupuncturist en samen kunnen we de pijn in uw benen of voetklachten op meerdere vlakken effectief behandelen. Deze gecombineerde aanpak maakt onze methode dan ook uniek! Denk hierbij aan behandelplannen zoals:

  • “Algemene” fysiotherapie Fysiocare: algemene fysiotherapie bestrijdt de pijnlijke benen of zere voeten door middel van spierversterkende oefeningen en mobilisaties (het losmaken) van spieren en gewrichten, eventueel in combinatie met dry needling en medical taping. We vertellen u graag hoe dit in zijn werk gaat.
  • Looptherapie: door verbetering van uw looppatroon wordt uw vermoeide en pijnlijke gevoel in de benen weggenomen. Dit doen we middels het Claudicatio intermittens programma. Fysiocare is aangesloten bij ClaudicatioNet, het landelijk netwerk voor specialisten in de looptherapie.
  • Shockwave therapie: Pezen die chronisch overbelast worden, kunnen “slijten”, waardoor ze leiden tot blijvende pijnklachten zoals voetpijn en zere benen. Shockwave is een effectieve therapie tegen voetpijn en zere benen. Fysiocare is gespecialiseerd in het behandelen van langdurige peesklachten met Shockwave therapie (ESWT). 

Neem gerust contact op en vraag onze therapeuten voor meer informatie over de behandelplannen om u van uw pijnlijke benen en zere voeten af te komen.


Wilt u van uw klachten af?

Neem contact op met de specialisten van Fysiocare. Zij helpen u graag met uw been- of voetklachten. Bel 0416 334 680 en maak gerust een afspraak maken voor het spreekuur, elke laatste vrijdag van de maand tussen 15.00u – 17.00u. 

 

Veelgestelde vragen

Fysiocare heeft met alle podotherapeuten in de regio een directe samenwerking. De fysiotherapeut kan bepalen of het nodig is om naar een podotherapeut te gaan. Eventueel kunt u een afspraak maken voor het gezamenlijk voetenspreekuur op elke laatste vrijdag van de maand, waarbij u door beide tegelijkertijd gezien wordt. Dit spreekuur is gratis, maar wel op afspraak. Bel hiervoor naar 0416 650 724.

In de meeste gevallen kan er ook bij langdurige klachten nog een behandelplan gemaakt worden. Fysiocare kijkt naar het totale plaatje waardoor er vaak nog veel mogelijk is. Fysiocare is onderdeel van Voetspecialisten de Langstraat, waardoor een eventuele samenwerking met andere specialisten het behandelplan volledig kan maken.