De specialist in heup- en knieklachten en daaraan gerelateerde blessures

Heeft u last van heup- en knieklachten? Bent u op zoek naar professionele hulp en effectieve behandeling om van uw pijn af te komen? Of heeft u een nieuwe knie of heup en wilt u herstellen na de operatie? Bij Fysiocare begrijpen we hoe belangrijk het is om weer pijnvrij te kunnen bewegen en sporten. Ons team van heup- en kniespecialisten staat voor u klaar om u te helpen bij het diagnosticeren en behandelen van uw klachten. Of u nu last heeft van ontstekingen, artrose, overbelasting, gescheurde kruisbanden, breuken of andere heup en knie gerelateerde problemen, wij zijn er om u de juiste zorg en begeleiding te bieden.


Wat te doen bij knieklachten en knieblessures

Heup- of knieklachten en daaraan gerelateerde blessures kunnen een aanzienlijke impact hebben op uw dagelijks leven. Het is belangrijk om te weten wat u kunt doen wanneer u met deze klachten te maken krijgt. Bij Fysiocare helpen we u graag met het opstellen van een behandelplan dat specifiek is afgestemd op uw situatie. Onze ervaren heup- en kniespecialisten zullen uw klachten grondig onderzoeken en een diagnose stellen om de juiste behandeling voor u te bepalen. Of het nu gaat om fysiotherapie, oefentherapie, mobilisaties, braces of andere behandelingen, we streven ernaar om u te helpen uw klachten te verminderen en uw mobiliteit na blessures te herstellen.

 


Herstellen van gescheurde kruisbanden

Een gescheurde voorste of achterste kruisband kan zeer pijnlijk en beperkend zijn. Bij Fysiocare begrijpen we de uitdagingen waarmee u te maken kunt krijgen bij het herstellen van deze blessure. Onze specialisten zullen een grondige evaluatie van uw knie uitvoeren om de ernst van de blessure vast te stellen en een gepersonaliseerd revalidatieprogramma op te stellen. Met gespecialiseerde oefeningen, mobilisaties en andere behandeltechnieken helpen we u bij het herwinnen van kracht, stabiliteit en functie in uw knie, zodat u kunt terugkeren naar uw normale activiteiten en sportieve bezigheden.

Wilt u een afspraak maken?

Het Fysiocare team staat voor u klaar!

Plan een afspraak

Herstellen na operatie aan heup of knie (meniscus)

Bent u onlangs geopereerd aan uw heup of knie, bijvoorbeeld vanwege een meniscusletsel of heupartrose? Een goede revalidatie is essentieel voor een succesvol herstel. Onze revalidatiespecialisten hebben uitgebreide ervaring en kennis opgebouwd in het begeleiden van patiënten na een heup-en knieoperatie. We bieden specifieke revalidatieprogramma’s aan die gericht zijn op het verbeteren van kracht, mobiliteit en stabiliteit van de knie. Met persoonlijke begeleiding en op maat gemaakte oefeningen zorgen we ervoor dat u na uw heup- of knieoperatie zo snel mogelijk weer kunt genieten van een actief leven zonder klachten.


Nieuwe heup of knie revalidatie (heup- of knieprothese)

Als u een nieuwe heup of knie heeft gekregen, of het nu een Total Knee Prothese of Hemi Knee Prothese is, begrijpen we dat een goede revalidatie van cruciaal belang is voor een succesvol herstel. Bij Fysiocare hebben we een team van revalidatiespecialisten die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van patiënten na een heup- en knieprothese operatie.

Onze deskundige therapeuten zullen u begeleiden door het revalidatieproces, waarbij ze zich richten op het herstellen van de kracht, mobiliteit en functie van uw nieuwe heup of knie. We zullen u voorzien van specifieke oefeningen en therapieën die zijn ontworpen om de revalidatie van uw heup/knieprothese te optimaliseren. Ons doel is om u te helpen uw nieuwe heup of knie volledig te benutten en terug te keren naar uw dagelijkse activiteiten en genieten van een actief en pijnvrij leven.


Artrose in heup of knie behandelen met het GLA:D programma

GLA:D is een voorlichtings- en trainingsprogramma voor patiënten met heup- en knieartrose, dat is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Het programma vermindert pijn en voorkomt dat klachten verergeren. Zo kunt u bij u in de buurt en met eigen inzet een knie- of heupprothese uitstellen of zelfs voorkomen. Het GLA:D programma bestaat uit 3 onderdelen:

  • Intake met afname van fysieke testen en het invullen van vragenlijsten
  • Educatie sessie over artrose
  • 6 weken 2x per week een trainingssessie in groepsverband

Er is een verwijzing heup/knie artrose nodig om in aanmerking te komen voor dit traject. Heeft u heup- of knieklachten, neem dan contact op met uw huisarts of fysiotherapeut om te bespreken of u in aanmerking komt voor deelname aan het GLA:D programma.

Fysiocare artrose in heup of knie GLAD

Bewegen zonder pijn

Als u genoeg heeft van uw heup- of knieklachten en weer wilt genieten van een pijnvrij leven, aarzel dan niet langer en neem contact op met een van onze heup- en kniespecialisten bij Fysiocare. We begrijpen dat elke persoon uniek is en een individuele benadering vereist, daarom zullen we uw klachten grondig evalueren en een persoonlijk behandelplan opstellen dat is afgestemd op uw specifieke behoeften en doelen.


Neem contact op met onze specialisten

Neem vandaag nog de eerste stap naar herstel en neem contact met ons op. Samen werken we aan het verminderen van uw klachten, het verbeteren van uw mobiliteit en het herstellen van uw kwaliteit van leven. Maak een afspraak voor een consult door te bellen naar 0416 33 46 80.

Veelgestelde vragen

Onze revalidatiespecialisten hebben uitgebreide ervaring en kennis opgebouwd in het begeleiden van patiënten na een knieoperatie. We bieden specifieke revalidatieprogramma’s aan die gericht zijn op het verbeteren van kracht, mobiliteit en stabiliteit van de knie.